Lukuviikon materiaalit ladattavissa

kuva

Lukuviikkoa 2018 vietetään jälleen huhtikuussa 16.-22.4.2018. Lukuviikon teemana on Mun tarina.

Kannustamme kertomaan omasta taustasta tarinan ja kirjallisuuden keinoin. Lukuviikon aikana mm. jaetaan kirjoitusvinkkejä, lavarunoutta, monikulttuurisia tarinoita ja etsitään kirjallisia esikuvia. Kaiken keskiössä ”mun oma tarina”, jonka kertomiseen kaikilla on tasavertainen oikeus!

Näin voit osallistua Lukuviikkoon:

Oppituntivinkit eri-ikäisille johdattavat uusiin kirjallisuuden lajeihin, lavarunouteen, spoken wordiin ja laululyriikkaan. VInkkejä voi hyödyntää niin äidinkielen tunneilla kuin myös esiintyvän ilmaisun harjoituksina. Yläkoulu- ja lukioikäisille käynnistetään Lukuviikon aikana suuri Mun tarina -kirjoituskilpailu.

Koulut, kirjastot, kirjakaupat, kustantajat ja muut yhteistyökumppanit voivat ilmoittaa oman tapahtumansa yhteiseen tapahtumakalenteriin. Kalenteri kerää yhteen satoja tapahtumia ympäri Suomen – järjestä vaikka oma open mic –tapahtumasi. Olemme koostaneet erityisesti kirjastoille vinkkejä oman lavarunous-tapahtuman järjestämiseen.

Lahjoita oma lempitarinasi eteenpäin – tulosta lahjakortti ja jaa kirjavinkki! 
Koulut voivat esimerkiksi järjestää vinkkauskorteista näyttelyjä tai lahjoittaa kirjoja eteenpäin korteilla varustettuna.  Kirjastoissa vinkkikortin voi sujauttaa vaikka lempikirjansa väliin.

Lukuviikon julisteen voi tulostaa A3-kokoisena Lukuviikon sivuilta tai tilata osoitteesta asiakaspalvelu@lukukeskus.fi

Myös aikaisempien Lukuviikkojen oppituntivinkkejä eri-ikäisille on hyödynnettävissä Materiaalit-sivulla.