Miten osallistua Lukuviikkoon? Vinkkejä kouluille, kirjastoille ja kirja-alan toimijoille

kuva

Lukuviikon 2017 teemana on Anna lahjaksi lukuseikkailu. Haastamme kaikki paljastamaan omat suosikkikirjansa ja vinkkaamaan lempikirjansa eteenpäin. Osallistumisvinkki kouluille: tulosta vinkkauskortteja, joilla oppilaat voivat suositella eteenpäin omaa suosikkikirjaansa. Kirjavinkkauksista voi koostaa kirjanäyttelyitä, kutsua esim naapuriluokan tutustumaan vinkattuihin kirjoihin ja haastaa heidät mukaan tai lahjoittaa vaikka omia kirjoja eteenpäin vinkkauskortilla varustettuna. Vinkkikortteja voi käyttää myös seuraavasti:

Täytä kortti ja lahjoita se kirjavinkkiä kaipaavalle
TAI Laita oma kirja kiertoon ja täytä sen väliin suosittelukortti
TAI Täytä kortti kirjastossa ja jätä suosittelemasi kirjan väliin.

Tulosta suosittelukortit käyttöösi
Lisää vinkkejä, oppituntimateriaaleja ja tehtäviä Materiaalit-sivulla

Lukuviikko 2017 on osa Suurta lukuseikkailua

Tänä vuonna Lukuviikko järjestetään osana koko vuoden kestävää Suurta lukuseikkailua. Vuoden aikana järjestetään tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja lapsille ja nuorille. Tutustu Suuren lukuseikkailun tapahtumakalenteriin – kalenteri kokoaa yhteen satoja tapahtumia juhlavuoden aikana. Yhteiseen tapahtumakalenteriin voit ilmoittaa pienet tai suuret tapahtumat ympäri Suomen.

Kirjastot, kustantajat, järjestöt ym. kulttuurialantoimijat voivat tilata Lukuviikon ajaksi Suulen lukuseikkailun lastenkirjallisuus- ja kuvitusnäyttelyn laajasta valikoimasta.